Annonce

Der er kommet stor fokus på madspild de seneste par år. Et af de steder, der er mest madspild, det er – tro det eller ej – i vores egne køkkener. Vil du gerne bekæmpe madspild, så er der mange penge at spare. Derudover er det også til stor glæde for miljøet. Det kan imidlertid være svært at komme i gang med projekt ”Undgå madspild”. I denne guide får du inspiration til at bekæmpe madspil, så du kan være med til at passe på vores klode.

Gem dine rester

En stor del af madspildet sker i køkkenet, når du kokkererer – og langt det meste af det kan undgås. Vi har en tendens til at lave for meget mad, så vi er sikre på, at der er nok. I stedet bør du forsøge at lave passende portioner mad.

Får du alligevel lavet et for stort måltid, så gem dine rester til dagen efter eller læg det i fryseren, så det ikke smides ud.

Bestil måltidskasser hjem – direkte til hoveddøren

En måltidskasse er en god løsning, hvis du bor alene. I måltidskassen får du nemlig lige netop den mængde råvarer, du har brug for til det givne måltid. Således undgår du at blive fristet til impulskøb i supermarkedet og risikerer at købe unødige råvarer.

Planlæg dine indkøb

Et godt tip mod madspild er at lave en madplan. Tag udgangspunkt i hvad du har i skabene, fryseren og køleskabet. Når madplanen er på plads, så skal der laves en indkøbsliste med alle de ting, du mangler. På den måde undgår du at købe en masse ekstra råvarer, hvilket er til stor glæde for pengepungen.

Du kan med fordel printe madplanen ud, så hele familien kan følge med i, hvad ugen byder på af mad. Du kan finde sort XL toner her, hvis din printer lige er løbet tør for toner.


Kommentarer

Sådan sparer du penge ved at undgå madspild — Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *