Hvis du drømmer om at starte en virksomhed, er noget af det første, du skal finde ud af, hvordan du skal finansiere din virksomhed. Der er nemlig rigtig mange ting at bruge penge på i forbindelse med en virksomhedsopstart.

Brug din egen opsparing

Det bedste alternativ, når du skal starte en virksomhed, er altid at bruge din egen opsparing. På den måde slipper du nemlig for at begynde med at skylde penge væk til andre. Når du bruger din egen opsparing, skal du dog være villig til at løbe en risiko, da du ikke på samme måde har et økonomisk sikkerhedsnet bag dig, når din opsparing er brugt.

Det gode ved at bruge din egen opsparing er desuden, at du kan komme i gang med det samme. Du slipper for at skulle overbevise nogen andre om, at din idé er god.

Find en investor

Hvis du gerne vil i gang med din virksomhed, men ikke har en opsparing, du kan bruge, kan du i stedet forsøge at finde en investor. En investor er en person, der investerer nogle penge i din virksomhed for så til gengæld at få en del af dit overskud tilbage.

En fordel ved en investor er, at du ikke bruger dine egne penge og derfor ikke kommer til at skylde noget væk. Til gengæld kan det være svært at få en investor, fordi du skal finde en, der synes, din idé er rigtig god.

Tag et lån

Hvis du hverken kan gøre brug af din opsparing eller finde en investor, har du den mulighed at låne nogle penge. Det kan du f.eks. gøre hos Kviklanet. Når du vælger at låne penge, skal du dog altid være ekstra opmærksom på, hvor meget du låner, hvad lånet koster og hvor du låner. Det er altid en god idé at sammenligne lån ved at kigge på ÅOP.


Kommentarer

3 måder at finansiere din virksomhed på — Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *