Nogle gange er det sådan, at alting bare bliver uoverskueligt. Det bliver sværere at komme igennem de ting, som du skal nå. Det bliver sværere at holde humøret oppe. Hvis du savner noget overskud og overblik i din hverdag, kan du her få nogle tips til, hvordan du kan få netop det.

Rod i dine omgivelser = rod i dit hoved

Mange mennesker har det sådan, at hvis deres omgivelser er rodede, så bliver deres hoved det også. Hvis du synes, at det hele lige bliver lidt uoverskueligt, kan det hjælpe, hvis du sørger for, at der er styr på dine omgivelser. Du kan fjerne alt det i dit hjem, som du ikke har brug for. Du kan rydde op i dine skabe og sætte ting i kasser. Du kan sortere ud i din garderobe, så du får mere plads.

Du har garanteret en hel masse ting i dit hjem, som du i virkeligheden slet ikke har brug for. Der er ingen grund til at gemme på noget, som du aldrig får brugt. Det er spild af plads. Du kan smide dine ting ud, give dem væk eller sælge dem og sende dem afsted ved hjælp af billige pakkelabels.

Spar tid ved hjælp af måltidskasser

Der kan hurtigt gå meget tid på en uge med at planlægge måltider, handle ind og så forberede dem. Hvis du lever en hverdag, hvor du skal nå alt muligt, er det ikke sikkert, at du har særlig meget tid til at lave mad hver dag. Når du skal bruge tid på madlavning, mister du tid til noget andet og så er det, at det begynder at blive uoverskueligt. I stedet kan du bestille måltidskasser, hvor du altså får til sendt både råvarer og ingredienser til en ret, som ikke tager ret lang tid at lave. Det giver dig noget ekstra tid til noget af alt det andet, som du skal nå.

Brug din kalender flittigt

Hvis ikke du har et godt overblik over, hvad du har af gøremål hver dag, så er det, at det kan blive uoverskueligt. Du kan begynde at stresse lidt over det hele, selvom det måske slet ikke er nødvendigt. Derfor er det vigtigt, at du bruger din kalender flittigt til alle dine planer. På den måde undgår du at skulle gå med det hele oppe i hovedet. Hvis du får det ned på skrift, kan du lettere forholde dig til det og overskue det.

Lær at sige nej

Hvis du er dårlig til at sige nej, kan du ende med at sige ja til alt muligt, som du i virkeligheden ikke har tid eller overskud til. Det er begrænset, hvor meget du har plads til i din kalender, så du skal huske nogle gange at sige nej. Det er også vigtigt, at du har nogle dage, hvor du ikke har noget i kalenderen, men hvor du bare skal slappe af og være dig selv.


Kommentarer

Sådan får du mere overskud og overblik i din hverdag — Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *